Ordinări

0
334

În data de 25 februarie 2024 la Biserica Penticostala „Betel” din localitatea Nucșoara (jud. Hunedoara), a avut loc ordinarea în slujba de pastor a fratelui Voicu Pantilie Alb. Serviciul divin a fost condus de pastorul județean Daniel Hada. Mesaje de încurajare au fost prezentate de prezbiterul Valentin Budnariu și pastorul Fănel Jianu (pastor de sector în județul Mehedinți). Mesajul biblic a fost prezentat de președintele Cultului Creștin Penticostal, pastorul Ioan Filip. Comisia de ordinare a fost compusă din pastorii Ioan Filip, Daniel Hada și Fănel Jianu. Toată gloria să fie adusă lui Dumnezeu!

În data de 14 ianuarie 2023, a avut loc dedicarea în slujba de diacon a fratelui Daniel Cristian Petri în Biserica Penticostală „Elim” din Măgura-Ilvei (județul Bistrița-Năsăud). La slujbă au participat pastorii Ilie Sătmărean, Traian Ignat, Toma Zăgrean, Petru Dumitru (pastorul bisericii locale) și Florin Mihuțescu de la Biserica Penticostală „Betel” Dublin, dar și prezbiterii Viorel Ometiță, Marcu Leșan și Cornel Cătuna.

Ziua de 18 februarie 2024 a fost marcată de o mare sărbătoare în Biserica Penticostală „Maranata” din Roquetas de Mar, Spania, cu prilejul învestirii în slujba de pastor a fratelui Ioan Adrian Jarda. Rugăciunea de consacrare în slujbă a fost rostită de pastorul Aurel Șoltuzu, președintele CRP Suceava și de pastorul Radu Galea, președintele CPT Spania. Alături de cei doi frați au avut câte un cuvânt de încurajare pastorii Dumitru Bosbici, pastorul senior al bisericii locale, Alexandru Bor, Dumitru Magda, Daniel Raț și Cornel Dulca. Totodată, după ordinare, fratele Jarda a preluat Biserica „Maranata” ca pastor principal, predarea ștafetei fiindu-i predată de către pastorul Dumitru Bosbici care a fost pastorul bisericii locale.

Ziua de 28 ianuarie a fost marcată de o mare bucurie pentru Biserica Penticostală „Muntele Sionului” din Korc, Irlanda, când au fost învestiți în slujbă doi frați: fratele Vasile Păun pentru slujba de diacon și fratele Florin Strîmbu pentru slujba de prezbiter. La acest eveniment, printre foarte mulți slujitori invitați au fost frații: Nick Park – P.C.G. pe Irlanda și Europa, Aron Petru – secretar CPNV, Radu Galea – președinte CPT Spania, Relu Moldovanu și Simion Bumbar – secretar general al CCP din România. Rugăciunea de consacrare a fost rostită de frații Relu Moldovanu și Maxim Strîmbu, acesta din urmă fiind pastorul Bisericii Penticostale „Sfânta Treime” din Dublin și președintele Uniinii Bisericilor Penticostale din Irlanda.

Într-o atmosferă frumoasă de părtășie duhovnicească, Biserica Penticostală „Betesda” din Bistrița, a organizat un serviciu de ordinare în data de 25 februarie 2024. Frații Corneliu Pop și Ionatan Pop au fost ordinați în slujba de prezbiter și respectiv, diacon. Actul de ordinare a fost oficiat de pastorii Nelu Mureșan din Dej – pastorul local al bisericii, D. Mircea Deteșan și Daniel Bordea – pastori din Turda și prezbiterul Ionel Pop – tatăl lui Ionatan.

În data de 1 martie 2024, la Biserica Penticostală „Rugul Aprins” din Londra a avut loc ordinarea a trei frați slujitori. Fratele Ciprian Jacheanu a fost ordinat ca pastor, fratele Vasile Iordan ca prezbiter și fratele Ilie Majare ca diacon. La această sărbătoare au fost invitați următorii pastori: Ioan Filip, președintele Cultului Creștin Penticostal din România, Matei Țărmure, Petru (Titi) Aron, Costel Moțac, Vasile Căpitanu, Vasile Bolmandîr, Remus Moldovan, Adrian Bucur și David Chelba. Dumnezeu să binecuvânteze lucrarea bisericii locale și să-i împuternicească pe cei proaspăt învestiți în slujire!

În data de 1 martie 2024 a avut loc ordinarea fratelui Gheorghe Aurel în slujba de pastor în Biserica Penticostală „Sfânta Treime” din Smârdioasa, jud. Teleorman. La ordinare au participat președintele CRPB, pastor Costel Grămadă, vicepreședintele CRPB, pastor Ștefan Ivan și pastorii Onisim Ciuriuc (Alexandria) și Daniel Todoran (Paris). 

În data de 27 ianuarie 2024, în Biserica Penticostală „Alfa și Omega” din localitatea Potocelu (jud. Dâmbovița), au fost ordinați în slujba de prezbiter doi frați: Radian Neagu și Cristian Moldoveanu. La slujba de ordinare a participat președintele Comunității Regionale București, pastorul Costel Grămadă, secretarul CRP București, pastorul Nicu Oros, pastorul Ciprian Terinte și pastorul Eugen Cristea.

Duminică, 18 februarie 2024, la Biserica Penticostală „Golgota” din Hunedoara a avut loc serviciul de ordinare în slujba de pastor de sector a fratelui Gheorghiță Bratu. La acest eveniment au participat pastorii bisericii locale: Daniel Hada Daniel, Gligor Hada, Liviu Ionașcu, Dorin Pintilie, precum și pastorii Dorin Mihăilesc, Ovidiu Hoca, Alexandru Bogdan, Jozsef Csontos și Ioan Gagea. Mesajul biblic a fost transmis de fratele pastor Simion Tomuța, președintele CRP Arad.

În data de 18 februarie 2024, a avut loc ordinarea a șase diaconi în Biserica Penticostală „Filadelfia” din București. La slujba de ordinare, pe lângă pastorii locali Nicușor Oros și Daniel Bodnariu, a participat și președintele CRPB, pastor Costel Grămadă. 

Ordinare 02

Leave a reply

Ține-mă minte