Ordinări Martie – Aprilie

0
47

Duminică, 17 martie 2024, a fost o zi de biruință pentru Biserica Penticostală „Filadelfia” din Pontault-Combault (Paris, Franța), condusă de Pastorul Dorel Creța. În această zi specială, cinci frați au fost ordinați în slujire. Fratele Daniel Socaciu (stânga) a fost consacrat în slujba de prezbiter, iar frații Dănuț Negreanu, Liviu Lela, Cosmin Emanuel Rus și Bogdan Tărău (de la stânga la dreapta) în slujba de diaconi. Printre invitații care au participat la acest eveniment se numără fratele Liviu Axinte – Vicepreședintele Cultului Creștin Penticostal din România, fratele Grigore Creța – Președintele Comunității Teritoriale de Nord-Vest, fratele Matei Țărmure – Vicepreședintele Comunității Teritoriale de Nord-Vest, fratele Cristian Dubei (Franța), Alex Negreanu (Arizona, SUA), Dorin Lela (România) și Samuel Lela (Franța). Mulțumim Domnului pentru toate!

Ziua de 17 martie 2024 a fost o zi a celebrării în Biserica Penticostală „Speranța” din Timișoara. Comunitatea locală, alături de reprezentanți ai comunităților lărgite printre care și președintele Cultului Creștin Penticostal din România, pastorul Nelu Filip, au realizat un serviciu special de apreciere a pastorului Dorel Rus cu ocazia pensionării. Slujba bisericii a fost însoțită de mărturii care au prezentat credincioșia Domnului în ariile de slujire ale fratelui Dorel și încrederea lui în călăuzirea Domnului. Îndreptându-și privirea spre viitor, comunitatea bisericii locale a celebrat ordinarea fraților Ovidiu Țiprigan și Daniel Chira în slujba de prezbiter. Biserica Penticostală „Speranța” din Timișoara este recunoscătoare Domnului pentru slujirea celor care au fondat biserica, precum și pentru noua generație de slujitori ai bisericii și buna lucrare care se face prin ei.

În data de 24 martie 2024, în Biserica Penticostală ,,Muntele Sionului” din Petrila (jud. Hunedoara) a avut loc o frumoasă sărbătoare prilejuită de învestirea în slujba de prezbiter a fratelui Sorin Donțu. Au oficiat slujba de ordinare pastorul coordonator al bisericii, Ioan Boantă împreună cu pastorul județean Daniel Hada. Aceștia au fost asistați de comisia de ordinare formată din pastorii: Ioan Gagea, Gligor Hada, Alexandru Drăgoi, Corneliu Coțan, Daniel Nemeș, Gicu Bratu, Gheorghe Coicheci și Lazăr Boantă.

Ziua de 28 martie 2024 a fost marcată de bucurie pentru Biserica Penticostală „Maranata” din localitatea Cristeștii Ciceului (jud. Bistrița-Năsăud), când au fost ordinați în slujba de diacon frații Augustin Fechete și Zaharia Deneș, iar fratele Teofil Pop în slujba de prezbiter. La acest eveniment au participat frații pastori: Luca Deneș, Daniel Stanciu, Nelu Negrușer, Toma Zăgrean, Traian Ignat, Victor Cîmpean – vicepreședinte CRP Cluj, Ilie Sătmărean – secretar CRP Cluj și Vasile Bojor – președinte CRP Cluj. Rugăciunea de consacrare a fost rostită de pastorul bisericii locale, fratele Simion Pop și de frații Victor Cîmpean și Vasile Bojor.

În data de 28 ianuarie 2024, la Biserica Penticostală din Târnăveni (jud. Mureș) a avut loc învestirea în slujba de pastor a fratelui Alexandru Belean. Au participat pastorii: Vasile Bojor, președinte CRP Cluj, Ilie Sătmărean, secretar CRP Cluj, Sever Onițiu, Ioan Vasilca, Iacob Berghian, Ioan Radu, Laurean Moldovan și prezbiterul Mihai Șulean.

În data de 11 februarie 2024 a avut loc ordinarea fratelui Vizitiu Coriolan în slujba de pastor al Bisericii Penticostale „El Shadai” din Londra. La ordinare au fost invitați frații slujitori din Anglia și din România: Daniel Șoimaru, Moise Ardelean, Ioan Nedelea, Costel Moțac, Bogdan Hrab, Grigore Creța, Goraș Pavel și Ovidiu Filimon.

Leave a reply

Ține-mă minte