Sărbătoarea ce aduce Vestea Bună în fiecare casă

1
196

În vârstă de 27 de ani, David Urs a absolvit ITP București în anul 2018, luând ulterior hotărârea de a se dedica unei regiuni puțin evanghelizate. În anul 2020, în calitate de evanghelist în cadrul Fundației AREA a CCP, el a contribuit la înființarea primei biserici penticostale din orașul Vânju Mare, județul Mehedinți, în colaborare cu Biserica „Tabor” din Orșova. La scurtă vreme a inaugurat un spațiu destinat slujbelor religioase și a inițiat diverse activități de evanghelizare pentru comunitatea locală.

În timpul sărbătorilor de iarnă, evanghelizarea devine o oportunitate minunată pentru a transmite mesajul speranței Evangheliei. Implicarea Bisericii în comunitate este esențială, deoarece aduce în prim-plan semnificația Evangheliei și le oferă oamenilor perspectiva creștină asupra valorilor și speranței asociate sărbătorii Nașterii Domnului. Aceasta este o oportunitate unică de a comunica și împărtăși Evanghelia într-un moment în care inimile sunt mai deschise.

În această perioadă plină de simboluri, oportunitățile de a evangheliza sunt variate și abundente. Atmosfera de sărbătoare deschide inimile spre discuții despre credință. Evenimentele comunitare și activitățile caritabile transmit mesaje puternice despre iubirea creștină. Însă contactul direct și construirea relațiilor rămân aspecte cheie ale evanghelizării, având potențialul de a mișca profund inimile oamenilor spre acceptarea lui Isus ca Domn și Mântuitor.

Desigur, pot apărea și diverse provocări în această perioadă: oamenii sunt ocupați, avem diversitate culturală și religioasă, iar suprapunerea cu alte evenimente face dificilă atragerea interesului pentru evenimentele bisericii. Pentru a depăși aceste obstacole, trebuie să ne lăsăm călăuziți de Duhul Sfânt care joacă un rol vital în evanghelizarea oamenilor. Duhul Sfânt ne îndrumă, ne întărește și ne dă înțelepciune pentru a împărtăși mesajul Evangheliei, chiar și în acest sezon al anului. El ne ajută să fim sensibili la nevoile și perspectivele celor cu care intrăm în contact, să construim relații bazate pe iubire și respect și să găsim modalități adecvate de a împărtăși speranța și bucuria pe care Isus le aduce. Prin călăuzirea Duhului Sfânt, putem fi o binecuvântare în mijlocul agitației și diversității culturale din această perioadă, oferind astfel ocazia celor din jur să descopere adevărata semnificație a Nașterii Mântuitorului.

Împreună cu Biserica „Tabor” din Orșova, suntem implicați în diverse proiecte spirituale și acțiuni caritabile desfășurate în cele 8 localități în care ne desfășurăm activitatea, inclusiv în orașul Vânju Mare. În cadrul acestor evenimente, organizăm concerte de colinde și acțiuni caritabile unde oferim câte un cadou fiecărui copil, dorind să le oferim oamenilor oportunitatea de a reflecta asupra darului cel mai mare trimis de Tatăl!

În contextul Olteniei am învățat să îmi adaptez așteptările și să urmez călăuzirea Duhului. Am observat cum Dumnezeu a atins inimile oamenilor, adesea prin lucruri aparent mărunte. De exemplu: în decembrie anul trecut, la Vânju Mare, cu ocazia sărbătorilor, am organizat o excursie la Craiova împreună cu grupa de copii. Aceasta a făcut parte dintr-un proiect mai amplu, care a inclus vizitarea fiecărei familii pentru a obține acordul părinților în scris. A fost o oportunitate deosebită de a-i cunoaște pe părinții copiilor și am avut privilegiul să împărtășim lucruri minunate și să le vestesc Evanghelia. În timpul acestor vizite, unii părinți ne-au mărturisit că au observat o schimbare semnificativă în comportamentul și în viața copiilor lor de când aceștia vin la biserică și au exprimat dorința să ni se alăture. Alți părinți, emoționați, ne-au cerut să le vorbim și lor despre Domnul Isus, văzând bucuria și schimbarea în viețile micuților lor. Mărturiile și entuziasmul copiilor i-au motivat să înceapă să vină și ei la biserică, iar câțiva dintre aceștia au decis să facă pasul important al botezului în acest an.

O doamnă pe nume Ana a auzit tinerii colindând în curtea vecinei ei în seara de Ajun. Fiind mișcată de prezența Duhului Sfânt, cântările și mesajul transmis au impresionat-o profund, determinând-o să ia rapid decizia de a veni la biserică și de a-L urma pe Hristos.

Această perioadă specială are un impact puternic asupra comunităților și a fiecărui individ. Este momentul cel mai prielnic să vestim mesajul Domnului Isus într-un mod în care Duhul lui Dumnezeu să cerceteze inimile oamenilor.

Leave a reply

Ține-mă minte