Conferința Națională a liderilor de tineret din CCP

0
11

Suntem mulțumitori lui Dumnezeu să vedem cu ochii noștri împlinirea planurilor făcute la întâlnirea de la Sângeorz-Băi din toamna anului trecut. Într-un decor de poveste, împreună cu oameni de excepție (bordul de conducere al Departamentului de Tineret al CCP), am scris planul de lucrare, am stabilit termene și prin harul Domnului ne-am ținut de cuvânt.

După întâlnirea pe regionale a liderilor, ne-am mobilizat pentru conferința națională, la Sibiu. E fascinant să vezi vreo 400 de tineri, preocupați de echiparea pentru lucrarea cu tinerii. Au venit cu așteptări la această conferință și sunt convins că nu au plecat dezamăgiți.

Momentele de rugăciune au fost cu totul speciale. Conduși în închinare de echipa locală a Bisericii Penticostale „Emanuel” din Sibiu, îndemnați la rugăciune de pastorii Ciprian Bârsan și Caleb Nechifor, am avut momente de cer. Ne-am proșternut înaintea crucii, în fața tronului harului, am plâns, ne-am mărturisit, ne-am închinat, iar Dumnezeu a adus dezlegări și mângâiere.

Rugăciunile noastre sunt în genere și un rezultat al pastorilor noștri seniori, care ne susțin și ne-au transmis o bogată moștenire spirituală. Ea trebuie păzită, promovată, respectată, perpetuată, cu îmbunătățirile și adaptarea contextuală a vremii în care trăim.

Ca fiii lui Isahar, vrem să înțelegem vremea în care trăim și să adaptăm metodologia slujirii nevoilor curente pentru generația noastră. Astfel vrem să ajungem cu slujirea și ucenicizarea la toți tinerii români în vederea mântuirii, ucenicizării, echipării și trimiterii pe ogorul Domnului.

Rugăciunea și seminariile s-au armonizat foarte bine pentru conturarea lucrării cu tinerii. Pastorul Flaviu Coman ne-a convins prin seminarul ales: Bazele lucrării cu tinerii, că fără temelie și fără bază solidă nu avem eficiență maximă. Rugăciunea este cheia slujirii, iar ucenicizarea este ușa principală, astfel încât TOȚI CONVERTIȚII din bisericile locale să se transforme în UCENICI ACTIVI ai planului salvării.

Un leadership de calitate înseamnă să încredințăm responsabilități tuturor tinerilor (tinerii nu sunt vasali, ci colegi de slujbă), care ajung ucenici de calitate. Trebuie să saturăm slujirea noastră cu ideea misiologică a UCENICIEI. Biserica Penticostală este de altfel cea mai mare mișcare de trezire spirituală din lume. În Europa, în cele mai mari metropole și orașe mari avem 2 sau 3 și chiar mai multe biserici arhipline, cu tineri care cântă la tot felul de instrumente și cu predicatori români care pot sluji cu autoritate.

Pastorul Marius Livanu, ne-a făcut o incursiune în mentalitatea și luptele adolescenților, propunându-ne un plan fiabil de recuperare a tinerilor pierduți. Nu am avut doar o întâlnire „de tip S.M.U.R.D.”, în care să tot constatăm cât de nenorociți sunt tinerii și plini de patimi. Am constatat că în generația noastră avem oameni ca Isahar. Avem tineri plini de Duhul Sfânt. Avem fete și băieți care s-au păstrat neîntinați de lume. Avem tineri inteligenți, competenți și plini de dragoste și de dorință de a face bine. Iar liderii lucrării de tineret trebuie să îi ajute să pună în negoț multitudinea de talanți spre gloria Împărăției lui Dumnezeu.

Mulțumim Domnului pentru harul Său minunat de a ne vedea. Mulțumim pastorului Adi Clep și Bisericii „Emanuel” (păstorită de fratele Nelu Brie) pentru o găzduire excepțională! Mulțumim fratelui Victor Cîmpean (responsabilul de departament al cultului), mentorul nostru care ne încurajează și vede în noi lucruri valoroase pe care nici noi nu reușim să le înțelegem.

Mulțumim pastorilor care înțeleg lucrarea cu tinerii și au sponsorizat (în mare parte) conferința. Împreună, facem front pentru salvarea generației noastre și transformarea ei în ucenici.
Ne-am despărțit cu regretul că părtășia a fost așa scurtă, dar cu inimile pline de bucurie și cu focul pasiunii pentru generația noastră. Haideți să facem echipă având același țel: salvarea generației tinere și glorificarea lui Dumnezeu!

Leave a reply

Ține-mă minte