Departamentul de Tineret al Cultului Creștin Penticostal din România

0
132

Întâlnirea de lucru din 18 ianuarie 2024

În data de 18 ianuarie 2024, Departamentul de Tineret al Cultului Creștin Penticostal (DTCCP), coordonat de fratele pastor Victor Cîmpean, a avut o ședință de lucru pentru dezvoltarea lucrării cu tinerii din România. Pe lângă părtășia deosebită pe care au avut-o, membrii departamentului, au stabilit câteva obiective pe termen mediu și lung.
Fratele pastor Cîmpean a încredințat responsabilități fiecărui membru al echipei cu scopul de a eficientiza lucrarea cu tineretul la nivelul Cultului Penticostal.
În cele ce urmează vom prezenta punctual obiectivele stabilite la ședință, aprobate de departament:
Pe lângă echipa națională, dorim să avem o legătură directă cu responsabilul de tineret din partea fiecărei Comunități.
Întâlnirea cu liderii de tineret la nivel național:
Data: 22-23 martie 2024
Locația: Emanuel- Sibiu
Costul/participant: 140 lei
Vorbitori: 
pastor Victor Cîmpean,
pastor Onisim Botezatu,
pastor Flaviu Coman
Tema: BAZELE LUCRĂRII CU TINERII
Conferința Națională cu tinerii:
Locația: Sala Sporturilor, Bistrița
Data: 31 mai – 1 iunie 2024
Vorbitori: 
Ioan Filip
Gabi Zăgrean
Cristi Boariu
Sesiuni:
I: Vineri ora 18:00-20:30
II: Sâmbăta: 10:00-13:00
HOTĂRÂRI adoptate la întâlnirea din 18.01.2024
S-a constituit echipa de creație a materialelor ce vor fi folosite pentru echiparea liderilor de tineret:
Flaviu Coman
Marius Livanu
Mircea Deteșan
Onisim Botezatu
Caleb Nechifor
STRATEGIA DE LUCRARE A DEPARTAMENTULUI DE TINERET AL CCP
ACŢIVITĂȚI ȘI TERMENE 
Echipa Națională a Departamentului de Tineret a decis următorul plan de acțiune și termene de implementare:
a) Departamentul de Tineret al CCP va informa în scris Comunitățile Regionale/Teritoriale/Etnice de necesitatea formării echipelor de lideri de tineret, la nivelul fiecărei comunități.
b) Organizarea Conferinței anuale pentru instruirea liderilor de tineret. Prima conferință fiind în data de 22-23 martie 2024 – Sibiu (Biserica Emanuel)
c) Organizarea Conferinței naționale de tineret din România în luna 31 mai – 1 iunie 2024 (sala Sporturilor, Bistrița-Năsăud)
d) Crearea unei curricule pentru echiparea liderilor de tineret la nivel național. Responsabili – echipa de creație, în consultare cu echipa națională
e) Mobilizarea Comunităților Regionale/Teritoriale/Etnice la implementarea strategiei de lucrare – coordonatorul Echipei Naționale împreună cu Echipa Națională, vor avea întrevederi periodice cu coordonatorii de tineret ai fiecărei Comunități.
f) Întâlniri de planificare, lucru la viziune și evaluare în direcția strategiei de lucrare, împreună cu Echipa Națională, ori de câte ori este nevoie.
g) Întâlnire de lucru pentru implementarea și dezvoltarea strategiei de lucrare a Departamentului de tineret al CCP, cu Echipa Națională – anual.
h)  Informarea despre strategia de lucrare a Departamentului de Tineret al CCP și activitățile acestuia în cadrul Conferinței Naționale a păstorilor.
EVALUARE
Evaluarea se va face pe trei paliere:
a) Evaluarea lucrărilor de tineret din cadrul fiecărei Comunități Regionale/Teritoriale/Etnice.
Această responsabilitate revine echipelor care coordonează Departamentul de tineret al fiecărei Comunități, în colaborare cu bisericile locale. Ne dorim ca până la sfârșitul mandatului să existe o astfel de evaluare în fiecare județ al țării. Evaluarea va fi centralizată de fiecare Comunitate și va fi împărtășită și cu Echipa Națională a Departamentului de tineret al CCP.
b) Evaluarea echipelor de la fiecare Comunitate Regională/Teritorială/Etnică
Această responsabilitate revine Echipei Naționale care va evalua nivelul de implementare a strategiei de lucrare a Departamentului de Tineret al CCP. Evaluarea va fi anuală, iar concluziile vor fi împărtășite și cu reprezentanții Departamentului de Tineret din Consiliul Bisericesc al CCP.
c) Evaluarea echipei naționale a departamentului de tineret al CCP.
Această responsabilitate revine conducerii CCP, care va evalua îndeplinirea obiectivelor anuale ale echipei naționale. Evaluarea va fi împărtășită cu echipa națională de tineret și cu Consiliul Bisericesc.
Avem obiective mari, avem elan, avem dorință de slujire. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul acestei echipe dinamice ne străduim să ajungem cu Evanghelia cât mai aproape de oameni, astfel ca, orice tânăr să poată beneficia de slujire eficientă și biblică.
Până aici Dumnezeu ne-a binecuvântat cu întâlniri minunate și eficiente. Fiecare ședință a fost un real motiv de bucurie și speranță.

Leave a reply

Ține-mă minte