Apariție editorială la Editura Cultului Penticostal Lecționarul Cultului, vol. I

0
48

Prin Lecționarul Cultului Creștin Penticostal, volumul I, revenim la o practică mai veche a bisericii penticostale, care publica periodic resurse pentru slujitorii care dădeau învățătură la Ora Biblică. Volumul de față, întocmit de către pastorul pro­fesor Ciprian‑Flavius Terinte, repre­zintă rodul a zeci de ani de cercetare a Scripturilor, al slujirii în predicare și al activității didac­tice ca profesor de studii biblice și omiletică. Materialul din carte nu este conceput pentru a fi utilizat în acest format la predică, ci este un ghid, un îndrumător practic pentru cei care vor face mai departe o muncă proprie de sistematizare a învățăturii biblice. De aceea, în afară de studiul Scripturii și al altor resurse, precum cea de față, pregătirea predicii trebuie să fie însoțită de rugăciune și de as­cultarea vocii Duhului Sfânt.

Suntem conștienți că nu toate bisericile vor utiliza calendarul de predicare pus la dispoziția tu­tu­ror de către Cultul Creștin Pen­ti­costal, dar totodată suntem convinși de faptul că mulți slujitori vor aprecia acest ghid și se vor folosi de resursele care însoțesc materialul de predicare. Ne dorim ca în timp să diversificăm aceste resurse, să introducem și schițe pentru par­ti­cipanți, să le facem mai inte­rac­tive și să ne adresăm în mod distinct diverselor grupe de vârstă.

Așadar, ne bucurăm să punem în mâinile slujitorilor bisericilor un in­stru­ment practic pentru apro­fu­ndarea pasajelor a­fe­rente lecțiilor biblice de învă­țătură. Rugăciunea noastră este ca ungerea Duhului Sfânt să însoțească fiecare moment de pre­ga­̆tire a predicilor și mai ales, expunerea lor.

Pastor Ioan Filip,
Președintele Cultului Penticostal

Leave a reply

Ține-mă minte