Botezuri Noiembrie – Decembrie

1
379

Anul 2023 a fost un an binecuvântat de Dumnezeu cu un rod bogat pentru Biserica Penticostală „Betel” din Câmpia Turzii (județul Cluj). În data de 9 aprilie 2023 au fost botezate 15 persoane, iar în data de 3 decembrie 2023 încă 11 persoane au încheiat legământ cu Domnul în apa botezului, fiind botezați de frații pastori Nelu Aron și Clement Pintilie. Cuvântul Domnului a fost vestit cu putere de către fratele pastor Ghiță Cioban din Suceava. Dumnezeu să fie slăvit.

Ziua de 10 decembrie 2023 a fost o zi de bucurie pentru Biserica Penticostală „Elim” Arganda del Rey (Spania) cât și pentru cele 8 persoane care și-au mărturisit credința în Domnul Isus în apa botezului. Șase dintre cei botezați provin din mediul ortodox. Servicul divin a fost coordonat de pastorul Gavrilă Zăgrean, iar mesajul biblic a fost rostit de pastorul Cornel Dulca din Roqetas del Mar (Spania). În fotografie sunt doar șapte candidați deoarece ultima persoană s-a predat Domnului în ziua botezului.

Ziua de 10 decembrie 2023 va rămâne una de referință pentru 8 persoane care s-au hotărât să-și predea viața Domnului Isus Hristos botezându-se în apă la Biserica Penticostală „Betania” din Cluj-Napoca. Slujba divină a fost condusă de pastorul coordonator Vasile Bojor (președintele CRP Cluj), iar mesajele biblice au fost transmise de pastorul Caleb Nechifor și de pastorul Vasile Bojor. Actul propriu-zis de botez în apă a fost oficiat de pastorii Caleb Nechifor și Paul Sătmărean. În fotografie sunt cei 8 candidați alături de o parte din membrii comitetului, respectiv slujitorii prezenți la eveniment.

În data de 26 noiembrie 2023 a avut loc un botez neotestamentar în cadrul Bisericii Penticostale „Carmel” din Timișoara, unde patru persoane și-au predat viața în mâna Mântuitorului Isus Hristos. Doi dintre candidații de botez au mărturisit că au ajuns la cunoștința adevărului citind Sfânta Scriptură, acasă. Apoi au căutat un loc unde să-L mărturisească pe Isus ca Domn și Stăpân peste viața lor. Este minunat să întâlnim și astăzi oameni care-L caută pe Mântuitorul, iar Acesta Se descoperă prin Cuvântul Scripturii! 

În fotografie: slujitorii Bisericii „Carmel”: pastor Mandici Florin – dreapta, prezbiter Radu Cornea – stânga, împreună cu cei patru candidați de botez.

Botez în apă a 17 persoane oficiat în data de 10 decembrie în Biserica Penticostală „Filadelfia” din Bucureşti de pastorii Daniel Bodnariu şi Nicu Oros, în fotografie alături de candidaţi şi de prezbiterul Dorel Hoza, responsabil cu cateheza.

În data de 26 noiembrie 2023, Biserica Penticostală „Emanuel” din Bistrița a fost în sărbătoare. La numărul credincioșilor s-au adăugat 9 frați care au mărturisit în apa botezului credința în Domnul Isus și recunoașterea Lui ca Domn și Mântuitor personal. Invitat la acest eveniment a fost fratele pastor Ghiță Ciobanu. În fotografie, alături de candidații de botez sunt cei trei pastori ai bisericii: Sever Fetti, Gergely Kocsis și Leon Frim împreună cu invitatul la eveniment, pastorul Ghiță Ciobanu.

În data de 10 decembrie 2023, în cadrul serviciului divin de dimineață, la Biserica Penticostală Centrul Creștin „Emanuel” din București a avut loc botezul în apă a trei persoane. Cuvântul de învățătură a fost ținut de fratele Natanael Vidoni, iar botezul a fost oficiat de pastorii Ciprian Gheorghe-Luca și Ioan Bochian. La finalul slujbei, s-a făcut o rugăciune specială, pentru umplerea cu Duhul Sfânt a celor proaspăt botezați, apoi aceștia au primit în dar, din partea bisericii, un certificat de botez, o Biblie și o carte.

În data de 3 decembrie 2023, în cadrul Bisericii Penticostale „Emanuel” din Sibiu a avut loc un botez noutestamentar, moment în care 10 persoane și-au declarat în mod public credința în Domnul Isus. Actul botezului a fost oficiat de pastorii Adrian Clep și Lucian Vecerdea, iar Cuvântul lui Dumnezeu a fost proclamat de pastorul Ioan Brie. Binecuvântat să fie Dumnezeu pentru lucrarea deosebită pe care o face printre noi. 

În data de 26 noiembrie 2023, Biserica Penticostală „Efrata” din Făget (jud. Timiș) a celebrat hotărârea fermă a 6 tineri de a mărturisi în mod public credința în Domnul Isus Hristos ca Mânuitor personal. La acest eveniment deosebit, Cuvântul lui Dumnezeu a fost vestit prin fratele Samuel Merticariu.

Zi de sărbătoare la Templul Penticostal din Galați, când 7 candidați au mărturisit în apa botezului credința lor în Domnul Isus Hristos. Botezul a fost oficiat de către pastorul Iosif Emanuel Mînjineanu și prezbiterul Ion Mânjâneanu.

O zi cu deplină bucurie și îmbelșugată-n har a avut loc în data de 26 noiembrie 2023 la Biserica Penticostală „Lumina” din Oradea, când comunitatea credincioșilor au luat parte la slujba de botez neotestamentar a unsprezece persoane care și-au mărturisit public credința lor în Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu. Acest botez a fost cel de-al patrulea botez oficiat de Biserica „Lumina” din Oradea în anul 2023, iar cei deciși s-au alăturat celor peste 100 de persoane care L-au mărturisit aici pe Domnul de la deschiderea bisericii. Mesajul biblic a fost rostit de fratele pastor Adrian Mocan, iar slujba de botez a fost înfăptuită de fratele pastor Călin Mocan și fratele prezbiter Mihai Balaj. Dumnezeu să primească toată slava, în veci! Amin!

În data de 26 noiembrie, la Biserica Penticostală „Maranata” din Oradea a avut loc un botez neotestamentar. Cinci candidați au încheiat legământ cu Domnul în apa botezului. Botezul a fost oficiat de frații prezbiteri Ciprian Sabău și Ionuț Scorțe, iar Cuvântul lui Dumnezeu a fost vestit de fratele pastor Ioan Szasz.

În data de 26 noiembrie 2023, prin harul lui Dumnezeu, în Biserica Penticostală „Maranata” din Verona (Italia) am fost binecuvântați cu 14 candidați care au intrat în apa botezului ca rod al jertfei lui Hristos. Serviciul divin a fost condus de pastorul bisericii, Emil Fălcușan, iar actul de cult a fost oficiat de prezbiterii Marius Dobra și Paul Cîrciu. Mesajul evanghelic a fost predicat de frații pastori Remus Vultur și Nelu Dungă.

În data de 3 decembrie 2023 a avut loc botez nou-testamentar în cadrul Bisericii Penticostale „Philadelphia” din Trossingen (Germania). Prin harul Domnului 6 persoane au încheiat legământ cu Domnul. Cuvantul Evangheliei a fost vestit cu această ocazie de pastorul Titi Aron din Irlanda, iar botezul a fost oficiat de prezbiterul Viorel Ghilan împreună cu pastorul Adi Flora. Suntem mulțumitori Domnului pentru harul Său.

În data de 12 noiembrie, la Biserica Penticostală „Poarta Cerului” din Timișoara, a avut loc un botez în apă oficiat de către fratele pastor Nelu Moisa și fratele prezbiter Raul Damean. Cei 14 candidați au mărturisit public modul în care Dumnezeu a lucrat în viața lor și le-a adus bucurie și speranță. 

La Biserica ADORATIO din Florești, Cluj, pe data de 10 Decembrie, a avut loc un nou botez neotestamentar pentru un număr de opt persoane. Acest eveniment a fost nu doar o expresie a credinței lor în Domnul Isus Hristos, ci și o îndeplinire a învățăturilor biblice, așa cum sunt descrise în Galateni 3:26-27. A fost un moment emoționant și plin de comuniune, marcând un punct important în viața spirituală a comunității locale. (Scanează codul pentru a vedea  mărturiile celor 8 candidați).

Leave a reply

Ține-mă minte