Trezirea spirituală din campusul Universității Asbury

Ziarul The Asbury Collegian relatează că în timpul unui apel la mărturisire la capela de miercuri, 8 februarie 2023, cel puțin 100 de persoane au căzut în genunchi și s-au închinat în fața altarului. Începând cu acel moment, serviciul divin de capelă a studenţilor s-a transformat într-o revărsare a Duhului Sfânt care apoi s-a extins și în multe alte colegii și școli creștine din SUA.
0
586

De zile întregi, oamenii depun mărturii, citesc din Scripturi, se închină lui Dumnezeu și se roagă în această trezire spirituală aflată încă în plină desfăşurare! Participanţii sunt studenți, profesori și lideri ai bisericii locale.
Alexandra Presta, editorul site-ului studențesc „The Asbury Collegian” a scris într-un articol publicat pe 8 februarie: „Nu am fost niciodată martoră la așa ceva. Colegii, profesorii, liderii bisericii locale și studenții de la seminar mă înconjoară – toți se roagă, se închină și Îl laudă pe Dumnezeu. Vocile răsună. Oamenii se închină la altar, cu brațele deschise larg. Prietenii se îmbrățișează cu lacrimi în ochi. Un grup de tineri se adună lângă pian și trec impecabil de la o melodie la alta. Nimeni nu vrea să plece acasă.”
Profesorul Thomas H. McCall, președintele facultății de teologie, declara la rândul său pentru revista Charisma News: Predau teologie peste drum, la Asbury Theological Seminary, iar când am auzit de ce se întâmplă, am decis imediat să merg la capelă să văd singur. Când am ajuns, am văzut sute de studenți cântând în liniște. Ei lăudau și se rugau cu stăruință pentru ei înșiși, pentru aproapele lor și pentru lumea noastră – exprimând pocăință și regrete pentru păcat și mijlocind pentru vindecare și restaurare.
Capela universității a devenit
un loc al întâlnirii cu Dumnezeu fără încetare. Studenții pur și simplu stau și citesc Scriptura, se roagă, cântă cu brațele ridicate, mijlocesc în grupuri mici și împărtășesc ce le-a vorbit Domnul. Unii vin și îngenunchează la altar, în timp ce alții stau cu fața la pământ și strigă către Domnul.
Toți vorbesc apoi între ei cu fețele strălucitoare de bucurie.
Sunt acestea zorile unei noi treziri? Nu știm ce are Domnul în vedere, dar rugăciunea noastră trebuie să fie asemenea fiilor lui Core: „Nu ne vei înviora iarăşi, pentru ca să se bucure poporul Tău în Tine?” (Psalmul 85:6)

Leave a reply

Ține-mă minte