A 53-a convenție a bisericilor penticostale din SUA si Canada

1
286

În perioada 1-4 septembrie 2023, în Atlanta a avut Convenția Penticostală din America de Nord, la centrul de convenții Gas South Convention Center din metropolă. Biserica gazdă de anul acesta a fost Biserica Philadelphia, păstorită de fratele Iulian Costea.

Ca și în ceilalți ani, peste 3000 de români s-au adunat pentru un timp de părtășie duhovnicească. La eveniment au fost invitați să predice Evanghelia slujitori din cele patru grupări penticostale române din America de Nord, iar din Romania a fost invitat să slujească pastorul Ioan Filip, președintele Cultului Creștin Penticostal. Atmosfera de închinare, condusă de formațiile locale, la care s-au alăturat grupuri din mai multe biserici din SUA a fost extraordinară, așa cum au mărturisit cei care au participat la eveniment.

Tema convenției de anul acesta a fost „IMPACT. O Biserică în așteptare este o Biserică în acțiune”. În cursul celor patru sesiuni plenare au fost susținute opt prelegeri biblice, câte două pe fiecare sesiune. Fiecărei sesiuni i-a fost atribuită câte o tematică subsumată temei generale a convenției, după cum urmează:

  1. Vineri seara – Impact prin dependența și ascultarea de Hristos, la care au slujit tinerii pastori Adrian Tișe, Biserica ELIM, Chicago, IL și Crinișor Ștefan, Biserica Agape Yorba Linda, CA;
  2. Sâmbătă seara – Impact prin câștigarea de suflete pentru Împărăție, prin pastorii Gabriel Hada, Biserica Philadelphia, Portland, OR și Luigi Mițoi, Biserica Betania Chicago;
  • Duminica dimineața – Impact prin slujirea între mădularele Trupului, prin pastorii Gelu Boanta, Biserica Grace Peoria, AZ și Florin Cîmpean, Biserica Philadelphia Chicago, IL.
  1. Duminică seara – Impact prin identitatea schimbată, la care a slujit pastorul Andrei Bălulescu, Biserica Română Church of God Kitchener, Canada și pastorul Ioan Filip, Președintele CCP-BDAR, invitatul special al Convenției.

Evenimentul s-a încheiat luni, 4 septembrie, cu un picnic organizat de biserica locală. Pentru organizarea evenimentului s-au implicat 325 de voluntari care au depus o muncă intensă cu multă dedicare. Dumnezeu sa fie lăudat pentru această lucrare frumoasă.

Pentru a urmări înregistrările Convenției, folosiți codul QR de mai jos:

 

https://www.youtube.com/watch?v=nQ4AntSdYR0

https://www.youtube.com/watch?v=RdybSfsz70U

https://www.youtube.com/watch?v=AZNkUX4YeO4

https://www.youtube.com/watch?v=xAFFkOXLomk

Leave a reply

Ține-mă minte